VÄLKOMMEN

Här är min pysselvärld.

Jag älskar att pyssla och har pysslat på internet i över 8 år. Enkla pyssel med saker som redan finns hemma är en favorit hos mig.

Allt började 2016 med min pysselkanal på YouTube. Sedan dess har jag hunnit testa mycket, idag kallar jag mig för en kreativ mångsysslare. Jag är aktiv på flera sociala medier, driver en pysselshop, skapar pysselguider och mallar för skola och hemmet, håller i workshops och gör olika pysselrelaterade konsultuppdrag. Att få hjälpa andra med pyssel är det bästa jag vet.

Min webshop öppnade jag 2021. Där säljer jag digitala pysselfiler att själv skriva ut och pyssla med. Det har varit otroligt kul och lärorikt att öppna en webshop. Det bästa är att få se alla pyssel som skapats med min hjälp.

Idag är min Youtube-kanal en av Sveriges största pysselkanaler med mer än 5 miljoner visningar. Där har jag gjort över 300 pysselvideor.

Egentligen heter jag Madeleine. Mitt alias Melina Ede har jag fått det genom att kasta om bokstäverna i mitt riktiga namn.

melina ede

Sociala medier

Följ mig på sociala medier! Du hittar mig under namnet Melina Ede. Jag är främst aktiv på Instagram, Pinterest, TikTok och YouTube.

E-POST

Om du vill arbeta med mig, undrar något eller vill ge feedback och tips, skicka ett mail till hej@melinaede.se

SAGT OM MIG

Pysseltokig som jag är så älskar jag Melina Edes Instagram som fullkomligt flödar av inspirerande pyssel som inte passar bara mig utan hela familjen. Jag gillar extra mycket att man får pysseltips efter säsong. På webbshopen hittar man massor av enkla och roliga pyssel för hela familjen. I jul har vi till exempel köpt ”Måla julkalendern” som var väldigt uppskattad här hemma.
Pysselbrevet som jag prenumererar på varje månad är magiskt, alltid lika spännande att se vad som kommer i inkorgen som vi kan pyssla me.

Emilie, @emiliepysslar

 

Jag hittade till Melina Ede för bara några månader sedan och jag gillar verkligen pysselbreven! Enkla pyssel som passar bra att göra med barnen utan att vara för tidskrävande. Jag gillar också att man inte behöver dra igång världens projekt eller köpa in massa grejer för att kunna genomföra ett pyssel utan att det för det mesta enbart är att skriva ut några pappersark på skrivaren. Fint att pysselbreven då och då innehåller ett gratis pyssel att skriva ut – det ger alla oavsett ekonomisk situation möjligheten att få pyssla med Melinas fina kreationer.

Amanda, @virkatmedgladje

 

Jag hittade till Melina Ede via Instagram. Letade efter pyssel till mitt jobb när jag var mammaledig och fastnade där då jag hittade saker att roa mig själv med, samtidigt som allt passade även årskurser jag arbetar med.
Började följa hennes pysselbrev och det finns så mycket som hon tänker på som jag själv aldrig hade tänkt på.
I hennes shop hittar man olika saker som både stora som barn älskar. Jag har köpt bland annat ”Julkalender – färglägg julen” som mina barn hemma älskade men även mina elever älskade.
Hennes ”steg för steg” eller ”pärlmönster” eller ”färgläggning” är superpedagogiska och roliga att arbeta kring.

Francisca

 

LÄR KÄNNA MIG MER

Jag bor i ett radhus en bit utanför Uppsala tillsammans med min man och två döttrar. Förutom att pyssla gillar jag också att virka. Jag har studerat många år på universitetet, främst matematik och statistik. Efteråt kände jag att det var helt fel för mig, jag vill ju vara kreativ. Är glad och stolt över att jag under mammaledigheten med min första dotter vågade byta bana och helt satsa på min kreativa sida.

Det har varit ett stort och svårt steg för mig att från början våga starta YouTube-kanalen. Har varit obekväm med att synas i bild och från början vågade jag inte berätta för någon om vad jag gjorde på dagarna. Idag känner jag annorlunda, men mitt användarnamn Melina Ede hänger kvar från den tiden. För vet du, jag heter inte det egentligen. Jag har fått det genom att kasta om bokstäverna i Madeleine som är mitt riktiga namn.

SAGT OM MIG

Melina Edes Instagram är både varm, genuin och hon bjuder inte bara på sig själv utan även på många gratis tips, pysselmönster och idéer. Jag har köpt flera digitala produkter till min dotter och de har varit väldigt populära! Bland annat en Rita steg-för-steg-guide som var proppfylld med massor av pedagogiska illustrationer som passade henne perfekt.
Jag kan varmt rekommendera Melinas produkter och Instagram; både för dem som är pysseltokiga men också till dem som gärna vill bli!

Viktoria, prickenbonan.se

 

Roligt, enkelt och pedagogiskt. Uppskattar att många av de pyssel Melina visar via Youtube, Instagram och i pysselbrevet oftast bara kräver papper, penna, lim och sax. Det gör att alla kan vara med och pyssla.
Webbshoppen har ett roligt och brett utbud, stort plus för att de även finns gratis produkter att skriva ut och färglägga.

Kamilla, @k.pysselochting

 

Jag fullkomligt älskar webbshoppen, kanske främst de digitala produkterna, har köpt nästan allihopa. Rita steg-för-steg och pärlplattemönster är så fina och enkla att använda både i mitt jobb på fritidshem och hemma med mina egna barn. Även de mönstrade papperna är väldigt uppskattade, de har blivit bla. vikta höstlöv, påsar till julklappar och fina kort.
Jag ser fram emot varje pysselbrev och har använt alla de printables man får med. Det bästa är att alla produkter är tidlösa och jag med glädje tar fram dem år efter år.

Ulrika, @ulrikapyssel