GRATIS VIRKKURS

Lär dig virka med min gratis virkkurs för nybörjare. Kursen är uppdelad i sju lektioner med videor till alla moment. Till din hjälp får du under kursens gång möjlighet att ladda ner guider som underlättar din virkning.

=
LEKTION 1

Introduktion. Välkommen till kursen. Jag berättar mer om kursupplägget, garn, virknålar, hur du kommer igång och mina bästa tips för att få ut det mesta av kursen och lära sig virka.

=
LEKTION 2

Grundläggande tekniker. Här lär vi oss de enklaste maskorna. Vi börjar med ögla och fortsätter med luftmaska, fast maska och smygmaska. Vi går också igenom hur du avslutar och fäster garnet.

=
LEKTION 3

Virka en fyrkant. Nu ska vi börja använda det vi lärt oss. Vi börjar med det enklaste, att virka en fyrkant. Jag går igenom vändmaskor som är grunden till att virka en fyrkant och hur ett mönster kan se ut.

=
LEKTION 4

Virka en cirkel. Vi lär oss två olika sätt att börja nya varv och skillnaden mellan att starta med en magisk ring och luftmaskor. Jag går också igenom ökning som krävs för att virka en cirkel.

=
LEKTION 5

Virka en boll. Här fortsätter vi med grunderna från att virka en cirkel, men nu ska det i stället bli en boll som kan fyllas med vadd. Vi lär oss minska genom att virka två maskor tillsammans.

=
LEKTION 6

Färgbyte. Hittills har vi bara virkat med en färg. Nu ska vi lära oss göra fina byten av färg. Vi tittar också på varianten när färg ändras vid varvsbyten och hur tråden då kan få löpa med arbetet.

=
LEKTION 7

Virka efter mönster. Nu börjar det roligaste, att virka efter mönster. Efter att ha lärt oss de enklaste maskorna och förstått hur de används blir det enkelt att virka efter mönster.

=
EXTRA

Under kursens gång får du tillgång till mönster och guider som underlättar ditt virkande. Ladda hem och börja använda direkt!

omslag till glassstrutar
sommarpyssel glass
virka cirkel