LEKTION 7 VIRKMÖNSTER

Nu börjar det roligaste, att virka efter mönster. Efter att ha lärt oss de enklaste maskorna och förstått hur de används blir det enkelt att virka efter mönster.

Virkmönster kan du hitta på många olika ställen. Jag delar med mig av ett mönster på en vattenmelon.

Virka Melina Ede stor virknål

VIRKA EFTER MÖNSTER

Under kursen har vi gått igenom de vanligaste maskorna och hur de används i mönster. Jag hoppas det nu känns enkelt att virka efter mönster

HITTA MÖNSTER

Virkmönster går att hitta på många olika ställen.

  • I böcker och tidningar
  • På internet, finns både mönster som är gratis och sådana som kostar pengar
  • Jag delar med mig av ett mönster på en vattenmelon. Mer om det längre ner här på sidan

LATHUND

Jag har gjort en sammanfattning av det viktigaste när du virkar efter mönster. Ladda ner lathunden här nedanför och skriv ut  för att underlätta din virkning.

Om du vill virka efter engelska mönster behöver du hålla koll på vilken engelska mönstret har. Vad maskorna heter och hur de förkortas skiljer sig mellan brittisk och amerikansk engelska. I lathunden har jag gjort en tabell med de svenska namnen tillsammans med de brittiska och amerikanska.

FORTSÄTTNINGSKURS

Om det finns intresse skulle det vara jättekul att göra en fortsättningskurs med fler maskor, tekniker och virkmönster. Berätta gärna för mig om du skulle vara intresserad av en sådan kurs. Enklast är det att kontakta mig via Instagram.

MÖNSTER PÅ VATTENMELON

Jag har gjort ett virkmönster på en vattenmelon. Vattenmelonen är enkel att virka efter att du gått den här kursen. Beskrivningen består av:

  • en pdf-fil med mönstret
  • en video när jag virkar hela mönstret
gif instagram melina ede