Virkkurs NYBÖRJARE

I den här kursen kommer du lära dig virka. Målet är att känna sig bekväm med de enklaste maskorna och våga virka efter mönster.

Kursen är uppdelad i sju lektioner med videor till alla moment. Till din hjälp får du under kursens gång möjlighet att ladda ner guider som underlättar din virkning. Stort lycka till!

Virka Melina Ede stor virknål
Virka vad behöver

LEKTION 1 : introduktion

Välkommen till kursen. Jag berättar mer om kursupplägget, garn, virknålar, hur du kommer igång och mina bästa tips för att få ut det mesta av kursen och lära sig virka.

melina ede pinterest

LEKTION 2: grundläggande tekniker

Här lär vi oss de enklaste maskorna. Vi börjar med ögla och fortsätter med luftmaska, fast maska och smygmaska. Vi går också igenom hur du avslutar och fäster garnet.

virka fyrkant

LEKTION 3: virka en fyrkant

Nu ska vi börja använda det vi lärt oss. Vi börjar med det enklaste, att virka en fyrkant. Jag går igenom vändmaskor som är grunden till att virka en fyrkant och hur ett mönster kan se ut.

virka cirkel

LEKTION 4: virka en cirkel

Vi lär oss två olika sätt att börja nya varv och skillnaden mellan att starta med en magisk ring och luftmaskor. Jag går också igenom ökning som krävs för att virka en cirkel.

virka boll

LEKTION 5: virka en boll

Här fortsätter vi med grunderna från att virka en cirkel, men nu ska det i stället bli en boll som kan fyllas med vadd. Vi lär oss minska genom att virka två maskor tillsammans.

byta förg virkad cirkel

LEKTION 6: färgbyte

Hittills har vi bara virkat med en färg. Nu ska vi lära oss göra fina byten av färg. Vi tittar också på varianten när färg ändras vid varvsbyten och hur tråden då kan få löpa med arbetet.

virka vattenmelon

LEKTION 7: virka efter mönster

Nu börjar det roligaste, att virka efter mönster. Efter att ha lärt oss de enklaste maskorna och förstått hur de används blir det enkelt att virka efter mönster.

melina ede

MELINA EDE

Välkommen till kursen!

Den här kursen passar dig som aldrig har virkat eller känner dig osäker på grunderna. Om det finns intresse hoppas jag kunna göra en fortsättningskurs.

Tveka inte att kontakta mig om du kör fast under kurens gång eller om du bara vill berätta hur det går med virkningen. Jag ska försöka hjälpa dig så gott jag kan.

Enklast når du mig via Instagram.

GRATIS VIRKMÖNSTER

Jag har gjort ett virkmönster på en vattenmelon. Vattenmelonen är enkel att virka efter att du gått den här kursen. Beskrivningen består av:

  • en pdf-fil med mönstret
  • en video när jag virkar hela mönstret
gif instagram melina ede